Argánový olej BIO RAW

Balenie: 
100 ml alebo 250 ml
€13,50
SKU: OL041D

BIO jednodruhový olej lisovaný za studena. Cenný argánový olej sa získava z orechov stromov Argania spinosa rastúcich iba v južnom Maroku. Hovorí sa, že tajomstvo krásneho vzhľadu a večnej mladosti miestnych žien je ukryté práve v pravidelnom používaní tohto oleja. Pre svoj vysoký obsah vitamínu E (alfa a gama tokoferol) má široké uplatnenie v starostlivosti o pleť. Významný je aj jeho obsah nenasýtených mastných kyselín, karoténov a fytosterolov.

Olej ponúkame ako jedlý (buď z pražených, alebo nepražených jadier), alebo na kozmetické účely (teda zbavený orieškovej vône).

Na čo všetko sa argánový olej používa?

  • Účinne chráni pokožku pred nepriaznivými účinkami vonkajšieho prostredia (slnečné žiarenie, mráz, vietor, cigaretový dym a pod.), regeneruje, zjemňuje a účinne hydratuje.
  • Obnovuje vitalitu suchej, poškodenej, alebo citlivej pokožky.
  • Vyhladzuje vrásky (je vhodný aj pre použitie v okolí očí) a spomaľuje ich ďalšiu tvorbu.
  • Pomáha proti pigmentovým škvrnám.
  • Lieči akné, ekzémy a psoriázu.
  • Redukuje jazvy po akné a strie (možno ho kombinovať so šípkovým olejom lisovaným za studena).
  • Zmierňuje prejavy celulitídy (možno ho kombinovať s kávovým olejom lisovaným za studena).
  • Zmieňuje reumatické bolesti a artritídu.
  • Posilňuje lámavé a krehké nechty.
  • Krásne obnovuje lesk vlasov.
V prírodnej medicíne sa argánový olej užíva vnútorne pri liečbe rakoviny, kardiovaskulárnych a zápalových ochoreniach a tiež na zmienenie reumatických bolestí a artritídy.
Vyskúšajte nádherne voňavý argánový olej z pražených jadier na ochutenie šalátu. Charakteristická oriešková vôňa a výborná chuť vás príjemne prekvapia :-)
Krajina pôvodu: Maroko
Náš obchod je weePartner a podporuje cashback bonusový systém a kartu wee - Ak wee kartu ešte nemáte, pošleme vám ju zdarma spolu s tovarom, alebo sa môžete ihneď tu ZDARMA zaregistrovať online a získať svoj WEE účet. Poskytujeme cashback 3% z ceny zakúpeného tovaru.